نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال چیست؟ | فناوری داده پویشگر

نمای کرتین وال چیست؟ هنگامی که به یک ساختمان نگاه می‌کنیم، آنچه توجه ما را به خود جلب می کند، ظاهر و نمای آن ساختمان است. در واقع باید بگوییم، که نما نقش بسیار مهمی در زیبایی، جذابیت و عایق‌بندی ساختمان‌ها ایفا می‌کند.  نمای ساختمانی، به ظاهر و منظره شهری هم شکل می‌دهد و اهمیت فراوانی در شهرسازی دارد.  به این ترتیب، طراحی نماهای مختلف ساختمانی باید با یکدیگر هماهنگی زیبایی داشته باشند. معمولا در طراحی نمای ساختمان، معماران و سازندگان با توجه به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه‌ای که وجود دارد، اقدام به انتخاب نوع مصالح می‌کنند.

کرتین وال‌ها در واقع شاسی‌ها و لامل‌هایی هستند، که در اطراف نمای پروژه ساختمانی قرار می‌گیرند. در این نوع نما، شیشه‌هایی که قرار است، به عنوان نمای ساختمانی نصب شوند، به جای اینکه روی ساختمان قرار بگیرند، روی خود سازه کرتین وال نصب می‌شوند. با مجموعه فناوری داده پویشگر که عرضه کننده نرم افزار در و پنجره است در ادامه این مقاله همراه باشید و در صورت بروز هرگونه سوال با شماره 02191093601 تماس حاصل فرمائید.

نمای کرتین وال چیست؟

در قرن نوزدهم، اوایل دهه 1930، با توسعه استفاده از پنل‌های شیشه‌ای بزرگ و پروفیل های آلومینیومی در ساختمان‌ها، سیستم‌های نمای کرتین وال نیز ظهور کردند. نمای کرتین وال یکی از سیستم های نمای مدرن ساختمانی بوده که به نام لامل نیز شناخته میشود. این نما ساختاری خود ایستا داشته، به این معنا که وزن بالای شیشه، بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل ها و شاسی کشی های مربوطه سنگینی می کند، و هیچ بار مرده ای از وزن شیشه ها و فشار حاصل از باد ، طوفان و … متوجه خود ساختمان نخواهد شد و بر روی پوسته خارجی متمرکز می باشد. میتوان گفت سیستم نمای لامل یک سازه مجزا و کمکی محسوب می شود. سازه آلومینیومی لامل کرتین وال، قابلیت نصبِ سایر المان های پوششی از قبیل ورق آلومینیوم، کامپوزیت و نمای سرامیکی را دارد.

کرتین وال به دلیل زیبایی چشمگیری که به یک سازه میدهد و ویژگی های کاربردی آن، فانتزی بسیاری از معماران و سازندگان است. امروزه میتوان با استفاده از نرم افزار طراحی در و پنجره مستروین یک سیستم نمای کرتین وال را به صورت حرفه ای و  شخصی سازی شده ایجاد کرد.

 

نمای کرتین وال در اصفهان | فناوری داده پویشگر

ویژگی های نمای کرتین وال

نمای کرتین وال، عایق حرارتی، رطوبت و صوتی است. این ویژگی در نمای ساختمان، باعث بهینه سازی دمای محیط و نور می‌شود. به این ترتیب، مصرف انرژی‌های مختلف از جمله برق در ساختمان‌هایی که نمای کرتین وال دارند کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر، با وجود این که کرتین وال‌ها سازه‌هایی بسیار سبک هستند و بار کلی وارد بر ساختمان را کاهش می‌دهند، مقاومت خوبی در برابر زلزله دارند. همچنین نمای کرتین وال بهترین نمای شیشه ای برای ساختمان های مرتفع است. این نوع نما معمولا از مصالح سبک بویژه ترکیب آلومینیوم و شیشه ساخته می شود یکی دیگر از مزیت های  نصب نمای کرتین وال این است که نصب بسیار ساده تری نسبت به سایر نماهای ساختمانی دارد.  علاوه بر این که کرتین وال زیبایی خاصی با ساختمان میدهد؛ از نظر قیمت نیز، نسبت به سایر نماها مقرون به صرفه‌تر است.

 

با نرم افزار طراحی در و پنجره آلومینیوم می توانید به راحتی طراحی در و پنجره خود را انجام دهید.

مزیت دیگر نمای شیشه ای کرتین وال افزایش میزان نور ورود به ساختمان است می دانیم که در یک ساختمان نور بسیار مهم است؛ و استفاده از نمای شیشه ای کترین وال سبب می شود که تمرکز نور بیشتر شده و فضای تاریک بیشتر نوررسانی

 

لامل چیست؟

لامل‌ها در واقع همان سازه آلومینیومی هستند، که شیشه‌های نما روی آن‌ها نصب می‌شوند. این لامل‌ها در دو جهت افقی و عمودی نصب می شوند و فضایی مشبک، مناسب با نصب صفحات شیشه ای یا غیره را ایجاد می‌کنند.  لامل های افقی “ترنسم” و لامل های عمودی “مولیون” نام دارند. در اجرای سیستم های نمای کرتین وال، به طور معمول ترنسم (لامل افقی) در سایز طولی کوچکتری نسبت به مولیون (لامل عمودی) ارائه می شود؛ ولی عرض لامل ها باید با یکدیگر برابر باشند. دلیل اختلاف سایز در طول لامل ها این است که، بیشتر بار شیشه بر روی لامل های عمودی (مولیون) خواهد بود.

هرچند بعضی از طراحان، برای بالا بردن زیبایی داخلی نما، اندازه طولی ترنسم و مولیون را با یکدیگر برابر در نظر می گیرند؛ که این به ظرافت در طراحی نما و معماری بستگی دارد. در کنار این موارد، سطح مقطع لامل ها نیز به گونه‌ای طراحی شده است، که بتوانند لامل‌ها را با شیارهای مشخصی که بر روی آن‌های وجود دارد، در هم قفل کنند و یا هنگام نصب، شیشه‌ها در فضای بین مولیون و ترنسم قرار گیرند.

لامل‌ها دارای انواع مختلفی همچون لامل‌های فولادی، چوبی و آلومینیومی هستند که بهترین نوع آن‌ها لامل آلومینیومی است؛ که بسیار پر طرفدار می باشد. علت استفاده از لامل‌های آلومینیومی، این است که نمونه‌های فولادی و چوبی به علت دارا بودن مشکل خوردگی و وزن بالا، باعث بروز مشکلاتی در عایق بندی می‌شوند.

 

تاریخ نمای کرتین وال

در قرن نوزدهم با توسعه استفاده از پنل‌های شیشه‌ای بزرگ در ساختمان‌ها، سیستم‌های نمای کرتین وال نیز ظهور کردند. از اواسط دهه سی میلادی و با شروع استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان، استفاده از نمای کرتین وال رواج بیشتری پیدا کرد.

نماهای کرتین وال، سیستم‌های غیرسازه‌ای پوششی برای دیواره‌های خارجی ساختمان هستند، که معمولا در نمای ساختمان‌های بزرگ و چند طبقه کاربرد دارند. نمای کرتین وال، حائلی ما بین دیوار داخلی و فضای بیرون به حساب می‌آید و بر همین اساس وزن و بارهای اعمال شده‌ای مانند باد و لرزه‌های شدید را بر روی سازه‌های اصلی ساختمان کاهش می‌دهد. همین موضوع، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از نمای کرتین وال به جای نماهای سنتی ساختمان است.

نماهای ساختمانی کرتین وال از یک قاب آلومینیومی سبک تشکیل شده‌اند. در هنگام نصب و اجرای کرتین وال، پنل‌های مات و شفافی که معمولا از جنس شیشه هستند، در میان فریم‌های مشخص نصب می‌شوند.

انواع نمای کرتین وال

تفاوت بین سیستم های کرتین وال، در روش تثبیت کرد شیشه در فضای مابین لامل ها است. این تفاوت در فیکس کردن شیشه باعث می شود نمای خارجی متفاوت به نظر برسد.

کرتین وال فریم لس ( Frameless ): در نمای کرتن وال فریم لس در سطح خارجی نما از درپوش استفاده نمیشود. برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل ها از چسب های استراکچرال استفاده میگردد. شیشه ها، پس از مدول بندی با لامل ها، مجددا در کلاف آلومینیومی قرار گرفته و در بین لامل ها تثبیت می گردد. این باعث می شود سطح خارجی نسبتا یکنواختی از شیشه ایجاد شود.

کرتن وال فیس کپ(face cap)

در این نما پس از نصب لامل های افقی و عمودی، شیشه بین این لامل ها جا گرفته میشوند. سپس شیشه ها با اتصال درپوش(cap)  به دماغه لامل نصب میگردند. درپوش های مورد استفاده دارای رنگ و شکل های متنوع و با طول عمق متفاوت قابل اجرا هستند.

سیستم سمی فریم لس ( Semi frameless )

این روش ترکیبی از فیس کپ و نمای فریم لس است. در این سیتم می توان به منظور تثبیت شیشه در یکی از جهات افقی یا عمودی از درپوش یا لاستیک استفاده کرد.

روش یوچنل ( U channel )

در سیستم یو چنل از کلاف آلومینیومی دور شیشه استفاده نمیشود. در فضای خالی داخل اسپیسر قطعات به صورت پازل، با استفاده از چسب استراکچرال، در هم قفل می شوند.

 

اجرای نمای کرتین وال | فناوری داده پویشگر

عایق بندی در کرتین وال چگونه است؟

به طور کلی نماهای دارای لامل، از جمله کرتین وال، به شیوه‌ای طراحی می‌شوند، که عایق بندی در بالاترین حالت ممکن باشد و از ساختمان در برابر نیروهای جوی و زیست محافظت شود. به همین دلیل در طراحی لامل‌هایی با مقاطع آلومینیومی، به صورت اصولی شیارهایی تعبیه شده است، که بتوان لاستیک‌های EPDM را برای اعمال عایق بندی، به سازه متصل کرد در واقع می‌توان گفت،  دو نوع عایق بندی وجود دارد، یک حالت که که در مراحل ساخت سیستم، لاستیک روی لامل قرار بگیرد، و حالت دیگر این که، لاستیک درون لامل‌ها جای‌گیری ‌شود.

برای برش شیشه در ابعاد و اندازه های دلخواه می توانید از نرم افزار مینا محاسبه ابعاد شیشه استفاده کنید.

سخن آخر

یکی از سیستم‌های نمای مدرن ساختمانی، نمای کرتین وال است، که ساختاری مستحکم دارد. در واقع این نما جزء دسته‌بندی نماهای خشک و نماهای تهویه شونده به شمار می‌رود، که زیبایی خاصی نسبت به نسل قبل از خود دارد. نسل قبل از نمای کرتین وال، نمای فریم لس روی آهن نام داشت. در این نسل، با نصب سیستم فریم لس روی آهن، مشکلات متعددی از نظر آب بندی و هوابندی به وجود می‌آمد.

در واقع این نما بسیار سبک است و به آسانی نصب می‌شود. مزیت این نما این است که سنگینی زیاد شیشه‌های نما، وزن خود را بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های نما می‌اندازد.

نماهای کرتین وال،  معمولا در نمای ساختمان‌های بلند و چند طبقه کاربرد دارند. نمای کرتین وال، حائلی ما بین دیوار داخلی و فضای بیرون به حساب می‌آید و بر همین اساس وزن و بارهای اعمال شده‌ای مانند باد و لرزه‌های شدید را بر روی سازه‌های اصلی ساختمان کاهش می‌دهد. همین موضوع، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از نمای کرتین وال به جای نماهای سنتی ساختمان است. نرم افزار مستروین کرتین وال عایق بندی شده با پروفیل UPVC را طراحی کرد.

0 0 رای ها
امتیاز شما

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها