انواع لامل در نمای کرتین وال

انواع لامل در نمای کرتین وال

انواع لامل در نمای کرتین وال کدام است ؟ در نگاه اول به یک ساختمان، آنچه برای اولین بار مورد توجه قرار می گیرد، ظاهر و نمای آن ساختمان خواهد بود. در حقیقت باید گفت، که نما، پوسته بیرونی ساختمان است و نقش اساسی در بخش ظاهری و همین طور عایق بندی ایفا می کند. در این مقاله به بررسی انواع لامل در نمای کرتین وال می پردازیم.در هنگام طراحی، سازندگان و طراحان برای انتخاب شکل و نوع نما موارد متفاوتی را در نظر می گیرند، که شامل موارد اقلیمی و تابش نور و بسیاری از موارد دیگر است.نمای یک ساختمان مانند لایه ای محافظت کننده است، که نه تنها آن را در برابر عوامل مختلف آب و هوایی حفظ می نماید، بلکه نقش اساسی در زیبایی ساختمان هم دارد. نمای ساختمانی و طراحی نمای ساختمان مسکونی، در منظره شهری هم تاثیر گذار است و جایگاه مهمی در شهرسازی داراست.در نتیجه، طراحی نماهای مختلف ساختمانی باید با یکدیگر هماهنگی و تناسب داشته باشند. نماهای طراحی شده با شیشه از پرطرفدارترین نماهای مورد استفاده در ساختمان هستند.در نماسازی ساختمان از مصالح مختلفی از جمله فلز، سنگ، آجر، کامپوزیت، بتن، چوب، شیشه و آلومینیوم استفاده می‌شود، که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.

برای خرید نرم افزار طراحی در و پنجره به لینک مربوطه مراجعه کنید.

لامل چیست؟

ساختار آلومینیومی نمای کرتین وال، یا در واقع همان پروفیل های آلومینیومی که شیشه بر روی آن ها قرار می گیرند، لامل نام دارند.در نمای کرتین وال، لامل ها به دو شکل افقی و عمودی ارائه می شوند. لامل های افقی ترنسم و لامل های عمودی مولیون نامیده می شوند. بهتر است بدانید که، در اجرای سیستم های نمای کرتین وال، به طور معمول ترنسم یا همان لامل افقی، در سایز طولی کوچکتری نسبت به مولیون یا لامل عمودی ارائه می گردد. اما این موضوع مهم است که عرض لامل ها با هم برابر باشند.وجود این اختلاف سایز در طول لامل ها به این دلیل است که بیشتر بار شیشه بر روی لامل های عمودی (مولیون) خواهد بود، اما در زاویه دید بعضی از طراحان و معماران و به دلیل بالا رفتن سطح زیبایی بصری نما از دید فضای داخلی، اندازه طولی ترنسم و مولیون یکدیگر برابر در نظر گرفته می شود، که این بسته به ظرافت در طراحی نما و طراحی می باشد.

نمای کرتین وال

انواع لامل در نمای کرتین وال

لامل های ارائه شده در بازار، انواع مختلفی را به خود اختصاص می دهند که از لحاظ جنس متریال به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  • لامل آلومینیومی
  • لامل فولادی
  • لامل چوبی
  • عایق بندی در لامل

طراحی لامل به گونه ای است که به راحتی می توان آن را عایق نمود، و از ساختمان در برابر نیرو های جوی، آب و هوا و شرایط زیست محیطی حفاظت کرد. به این منظور در طراحی مقاطع آلومینیومی که همان لامل است، شیار هایی قرار داده شده که بتوان لاستیک های EPDM جهت اعمال ترمال بریک به سازه را به آن وصل کرد. برای ارتقای سطح عایق بندی کار در برخی از سیستم های نمای کرتین وال از لاستیک های پلی آمید نیز استفاده می کنند و استفاده از ترمال بریک، در هر سیستم کرتین وال، مختص به خود آن سیستم طراحی خواهد شد.به طور مثال در سیستم درپوش دار پلی آمید روی لامل قرار داده می شود، اما در سیستم فریم لس، پلی آمید درون خود لامل قرار خواهد گرفت و به نوعی می توان گفت که مراحل ساخت لامل این سیستم جدا از سایر سیستم ها است. سیستم های نمای لامل به دلیل ظاهر و عایق حرارتی از عایق بندی بالایی برخوردار است و نفوذ در این سیستم نما امکان پذیر نخواهد بود.

انواع لامل در نمای کرتین وال

لامل ها قبل از اجرای نمای کرتین وال در کارخانه تولید و لقمه بندی می شوند، و پس از آن به کارگاه ارسال می شوند. در سیستم اجرای یونیتایز تمامی مراحل نصب در کارخانه انجام خواهد شد و فقط پروسه نصب نمای لامل بر روی ساختمان در محل کارگاه انجام می شود.

روش نصب انواع سیستم نمای لامل

تا به اینجا متوجه شدیم لامل ها به دو نوع عمودی و افقی تقسیم می شوند و به لامل های عمودی، مولیون می گویند و لامل های افقی که به آن ترنسم می گویند. در سیستم کرتین وال، لامل ها بر اساس نوع طراحی نما و کاربردی که به آن ها نیاز است، انواع مختلفی دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از: لامل های آلومینیومی، لامل های فولادی و لامل های چوبی، که طبیعتاً هر کدام دارای مشخصه های خاص خود هستند و با توجه به این ویژگی های مخصوص به خود، کاربردهای خاصی دارند.

جمع بندی

لامل ها اغلب اعضای فلزی در نمای شیشه هستند، که وظیفه نگه داشتن شیشه را در نما بر عهده دارند. در این مقاله با ویژگی های انواع لامل در نمای کرتین وال آشنا شدیم، امیدواریم این مطالب برای شما کاربردی بوده باشد.

0 0 رای ها
امتیاز شما

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها