اجرای نمای شیشه ای

هزینه اجرای نمای شیشه ای | فناوری داده پویشگر

اجرای نمای شیشه ای در سال ‌های اخیر در صنعت ساختمان‌سازی افزایش یافته است. نمای سازه‌ها در هر اندازه و کاربردی که باشند، از جمله مهم‌ترین اجزای ساختمان هستند که تحت تأثیر ورود فناوری ‌های جدید قرار‌ می‌گیرند. تمامی تلاش طراحان در اجرا نمای ساختمان‌ها، القای سبک خاص و زیبا به آن است.

با نرم افزار بهینه سازی برش پروفیل می توانید به راحتی طراحی در و پنجره خود را انجام دهید.

نحوه اجرای نمای شیشه ای ساختمان مطلبی است که می‌خواهیم در این مقاله در مورد آن با شما صحبت کنیم. به طور حتم، داشتن یک نمای زیبا و چشم‌نواز برای هر ساختمانی لازم است. شیشه یکی از مصالحی است که در ساخت نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اجرای نمای شیشه‌ ای ساختمان‌ از طیف گسترده‌ای از شیشه‌ها با ضخامت‌های گوناگون استفاده می‌شود.

نمای شیشه‌ای که در سال‌ های اخیر استفاده از آن به ویژه در ساختمان‌های بزرگ و تجاری افزایش یافته است، با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد توجهات زیادی را به سوی خود جلب کرده است.

استفاده از این نوع نما، زیبایی چشم‌گیری را به ظاهر ساختمان شما می‌دهد.

اصول اجرای نمای شیشه‌ ای ساختمان چیست؟

در نحوه اجرای نمای شیشه‌ای ساختمان اصولی وجود دارد که باید حتما رعایت شوند که آن ها عبارتند از:

انتخاب جنس شیشه در اجرای نما

از دیگر ارکان و اصول اجرای نمای شیشه‌ای، انتخاب درست جنس شیشه است. این نکته با توجه به سلیقه، موقعیت ساختمان و سایر عوامل تعیین می‌شود. میزان مات یا شفاف بودن شیشه نیز از نکات بسیار مهم است. همچنین توجه به اتصالات اطراف شیشه نیز از جمله اصولی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

سیستم Rain screen در اجرای نمای شیشه‌ ای

یکی از اصول اجرای نمای شیشه ای ساختمان رین اسکرین است. در این اصل هدف نفوذ نکردن آب از نما به داخل ساختمان بوده که امر بسیار مهمی است. در این سیستم، تعادل در فشار هوای بین رین اسکرین خارجی و داخلی باعث می شود که آب به داخل نفوذ نکند.

ویژگی‌های شیشه در اجرای نمای شیشه ای ساختمان

شیشه‌ای که برای استفاده در ساخت و اجرای نمای شیشه‌ ای ساختمان به کار برده می‌شود، باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد. ضخامت شیشه یکی از عوامل مهمی است که هنگام انتخاب و قبل از اجرای طرح، باید مورد بررسی قرار بگیرد. این عامل با توجه به نوع و کاربری ساختمان می‌تواند متفاوت باشد. شیشه‌ها می‌توانند به صورت شفاف، نیمه شفاف و مات مورد استفاده قرار گیرند. اما در بسیاری از موارد استفاده از شیشه نیمه شفاف از منظر امنیت مناسب‌تر است.

اجرای نمای شیشه ای | فناوری داده پویشگرانواع روش‌ های اجرای نمای شیشه‌ ای

روش‌های گوناگونی برای اجرای نمای شیشه‌ای ساختمان وجود دارد. برای انتخاب اجرای نماهای شیشه‌ای چندین گزینه پیش‌رو خواهید داشت. که با توجه به بودجه و هدف خود‌ می‌توانید نسبت به انتخاب یکی از آن‌ها اقدام کنید.

تفاوت در انواع نمای شیشه‌ای به تفاوت در نحوه اجرای آن‌ها مربوط‌ می‌شود.

اجرای انواع مختلف نماهای شیشه‌ای عمدتاً تحت یک روش که به کرتین وال یا دیوار پرده‌ای معروف است، نصب و اجرا‌ می‌شوند.

کرتین وال لامل یا استیک
کرتین وال یکپارچه یا یونیتایز
کرتین وال عنکبوتی یا اسپایدر

برای طراحی دقیق در و پنجره های خود، با نرم افراز محاسبه فاکتور در و پنجره  کلیک کنید.

نحوه اجرای نمای کرتین وال

در روش اجرای نمای کرتین وال، یک سازه جداگانه، قائم بر ساختمان ساخته می‌شود. در نهایت شیشه‌ها روی این سازه قرار می‌گیرند. در اجرای دتایل کرتین وال dwg یا همان دیتیل های کراتین وال، سه نوعِ لامل، یکپارچه و اسپایدر بررسی و طراحی می‌شوند.

اجرای نمای شیشه ای کرتین وال لامل

این نوع از اجرای نمای شیشه‌ ای ساختمان به دو صورت بدون قاب و درپوش دار اجرا می‌شود. در سیستم درپوش دار، یک شبکه مشخص که دربرگیرنده پروفایل های عمودی و افقی می‌باشد، ساخته می‌شود. شیشه به صورت مستقیم روی لامل قرار می‌گیرد. در طراحی نمای شیشه ‌ای فریم‌ لس، سطح شیشه کامل به صورت یکدست نمایان می‌شود.

اجرای نمای شیشه ای کرتین وال یکپارچه

یکی از ویژگی‌های این نوع از اجرای نمای شیشه‌ ای ساختمان این است که جزئیات طرح از پیش تعیین می‌گردد. این جزئیات می‌تواند شامل طراحی فضای داخلی نما، هوابندی و غیره باشد. استفاده از این سیستم در ساختمان های بلند که مدت و سرعت ساخت در آن‌ها اهمیت بالایی دارد، توصیه می‌شود.

اجرای نمای شیشه ای به روش اسپایدر

در این روش اجرای نمای شیشه‌ای، تمامی شیشه‌ها به وسیله اتصالات نقطه‌ای به سازه متصل‌ می‌شوند. با این شرایط کاربرد اصلی این روش از اجرا در ساختمان‌هایی است که هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی‌شود.

نمای اسپایدر به دلیل سادگی و پایین بودن هزینه در ایران بسیار مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. علاوه بر این، نگهداری و نظافت این نحوه اجرا به مراتب کمتر است و کارفرما هم توانایی سفارشی‌سازی زیادی پیش رو دارد. برای اجرای نمای شیشه‌ای اسپایدر به یک سری قطعه نیاز است که در زیر به آن‌ها اشاره شده است.

دست عنکبوتی

این قطعه که اصلی‌ترین آن‌ها هم است در واقع نگهدارنده شیشه در نما است که با توجه به محل و نحوه قرار گرفتن شیشه از نوع یک شاخ، دو شاخ، سه شاخ یا چهار شاخ استفاده‌ می‌کنند. جنس این دسته‌ها هم با توجه به اصول زیباشناختی و همچنین اقلیم منطقه انتخاب‌ می‌شود.

با  اپلیکشن طراحی در و پنجره می توانید به راحتی طراحی در و پنجره خود را انجام دهید.

اتصال دهنده

این قطعه وظیفه اتصال اسپایدر به سازه اصلی را بر عهده دارد. در انتخاب این قطعه باید دقت شود زیرا نیروهای وارده بر مفصل‌ها هم از طریق آن به سازه اصلی منتقل‌ می‌شوند.

شیشه

در اجرای نمای شیشه تمامی سعی بر آن است که از مقاوم‌ترین نوع شیشه استفاده شود. از این رو در اکثر پروژه‌ها از شیشه‌های لمینیت استفاده‌ می‌شود و گاهی هم برای عایق‌کاری حرارتی مناسب‌تر از شیشه‌های دوجداره استفاده‌ می‌کنند که این مورد آخر به تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری نیاز دارد که در ایران بسیار نادر هستند.

مراحل اجرای نمای شیشه‌ای به روش عنکبوتی یا اسپایدر

نهایی شدن کارهای اجرایی نما و آماده سازی
نصب پروفیل‌های مناسب که ضخامت و اندازه‌های آن از پیش مشخص شده است؛ به وسیله اتصالاتی مخصوص به کف و سقف متصل‌ می‌شوند.
اتصال بست‌ها یا دسته‌های اسپایدر به پروفیل‌ها که عمدتاً با استفاده از جوش صورت‌ می‌گیرد.
آماده کردن شیشه‌ها با توجه به ضخامت و اندازه‌های از پیش مشخص شده
قرار دادن شیشه در محل‌های مشخص با فواصل یک سانتی‌متری از یکدیگر و برقراری اتصال بین اسپایدر و شیشه
پر کردن فضای بین شیشه‌ها با استفاده از مواد کشسان از جمله چسب‌های سیلیکونی در رنگ‌های مختلف که از صدمه دیدن شیشه‌ها در هنگام لرزش‌های غیرمعمول از جمله زمین‌لرزه جلوگیری‌ می‌کند.

خواص و مزایای اجرای نمای شیشه‌ای ساختمان چیست؟

استفاده از شیشه در طراحی و اجرای نمای ساختمان‌های مزایای مختلفی دارد که در ادامه مطلب به بخشی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

بهره‌مندی بیشتر از انرژی خورشیدی
کنترل صدا
امکان ایجاد تنوع در طرح و رنگ
هزینه‌ ی کمتر

نحوه اجرای نمای شیشه ای | فناوری داده پویشگر

یکی از بهترین ویژگی هایی که در نتیجه اجرای نمای شیشه ای به چشم میخورد بالا بردن امنیت ساختمان است، شاید در ابتدا این تصور برای شما ایجاد شود که استفاده از شیشه نمی تواند ایمنی ایجاد نماید اما به طور کلی شیشه های استفاده شده در اجرای نمای شیشه ای آنقدر محکم و ایمن است که سبب می شود جنبه ایمنی ساختمان افزایش یابد.

از دیگر ویژگی های مهم اجرای نمای شیشه ای کنترل کننده صدا است، در واقع اجرای نمای شیشه ای سبب می شود که یک نوع عایق صدا در ساختمان شما ایجاد شود. در این مسیر یک سری اصول به طور دقیق وجود دارد. در نظر داشته باشید که اگر مراحل اجرای نمای شیشه ای به درستی صورت بگیرد به سادگی می توان از ورود و خروج صدا به داخل و خارج از ساختمان جلوگیری کرد.

ویژگی سوم اجرای نمای شیشه ای جلوگیری از عبور اشعه ماورا بنفش است که در ساختمان های بیمارستانی و درمانی که المان بسیار مهم محسوب شده و باید به طور دقیق ترتیب اثر داده شود. در واقع با شکست زاویه نور در بخش های مختلف ساختمان شرایطی فراهم می شود که عبور اشعه های مضر و مشکل ساز به حداقل برسد.

بهره وری از انرژی خورشیدی از دیگر ویژگی های مهم اجرای نمای شیشه ای محسوب می شود. در واقع این نما به صورتی است که سبب می شود انرژی به هیچ عنوان هدر نرود از طرفی نیز شرایطی فراهم می شود که از انرژی طبیعی خورشید به طور دقیق استفاده شود.

برای برش شیشه در ابعاد و اندازه های دلخواه می توانید از نرم افزار بهینه سازی برش شیشه استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله شما با نکاتی در مورد نحوه اجرای نمای شیشه‌ ای ساختمان آشنا شدید.

اینکه نمای شیشه‌ای گزینه بسیار خاص و جذابی به ویژه برای ساختمان‌های بزرگ و تجاری است واقعیتی است که نمی‌توان انکار کرد؛ اما اجرای این نمای شیشه‌ای به دانش فنی و الزامات خاصی نیاز دارد. روش‌های مختلفی برای اجرای نمای شیشه‌ای وجود دارند که تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. به طور خلاصه روش اجرای اسپایدر یا عنکبوتی به دلیل مزایای عمده‌ای که در اختیار قرار داده است در کشور ما بسیار مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد.

0 0 رای ها
امتیاز شما

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها