درب اتوماتیک شیشه ای چیست؟

درب اتوماتیک شیشه ای

در هنگام ورود مراجعه کنندگان به ساختمان شما، چه چیزی در ابتدا نظر آنها را جلب می کند؟ برای ایجاد ذهنیت خوب برای مراجعه کنندگان، اکثر ساختمان ها ترجیح می دهند درب اتوماتیک را برای ورود افراد به ساختمان، در ورودی ها داشته باشند. درب اتوماتیک شیشه ای امروزه به دلیل ویژگی های خاص خود بین تمامی سازنده ها محبوب است. درب های اتوماتیک، علاوه بر این که ورودی بسیار آسان برای مراجعه کنندگان فراهم می آورند، نمایی بسیار شیک به ساختمان شما می بخشند.

با نرم افزار طراحی در و پنجره می توانید به راحتی طراحی در و پنجره خود را انجام دهید.

درب اتوماتیک شیشه ای برای مکان هایی از جمله بیمارستان ها، بانک ها، دانشگاه ها، هتل ها، پاساژها، ساختمان های دولتی، اماکن  آموزشی، مراکز تفریحی و بهداشتی بهترین گزینه  هستند، جایی که امنیت و نمای عالی در اولویت قرار دارد. درب های اتوماتیک شیشه ای دارای مدل های مختلف و جدا از هم در انواع سبک ها و تنظیمات مختلف مانند کشویی، تلسکوپی و منحنی با  فریم های  آلومینیومی  و استیل است.

درب اتوماتیک شیشه ای

درب اتوماتیک شیشه ای یکی از پرکاربرد ترین محصولات درب اتوماتیک محسوب می شود. اجزای مهم تشکیل دهنده ی درب شیشه ای اتوماتیک عبارتند از: اپراتور، شیشه سکوریت با ضخامت و رنگ های متفاوت، کاور آلومینیوم یا استیل (نسبت به سلیقه ی کارفرما و نمای ساختمان) و کاور پشت دهنه که خود اپراتور نیز از اجزایی چون موتور، قفل برقی، باتری، استابلایزر یا منبع تغذیه و مرکز کنترل تشکیل شده است.

مهم ترین جزء از این نوع درب های اتوماتیک، اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای می باشد که انواع آن با قیمت و کیفیت متفاوت در بازار ایران موجود است و تقریبا بیشترین قیمت درب شیشه ای مربوط به اپراتور آن است. درب های اتوماتیک شیشه ای با قاب های جذاب و طراحی های چشم نواز امروزه مهمان ما در هر محیطی می باشند. این درب ها بهترین انتخاب برای ورودی هایی است که تردد بالا، طراحی های منحصر بفرد، سهولت در تردد، میزان حداکثری عبور نور، بهداشت محیط و عایق بندی حرارت و صدا  مهم می باشد.

از مهم ترین اپراتورهای درب های شیشه ای روز دنیا می توان به برندهای FAAC ایتالیا، DKM ایتالیا، Unique یونیک، LABEL ایتالیا، Holux آلمان، CAME ایتالیا، BETA چین، Tiuny چین، Barzante چین و Sesamo اشاره کرد.

انواع درب اتوماتیک شیشه ای

درب های اتوماتیک شیشه ای را می توان با توجه به شکل ظاهری به چند دسته مختلف ساده، منحنی یا کرو و تلسکوپی تقسیم کرد. این درب ها عمدتاً نفررو بوده و عملكرد اتوماتیک این درب ها در بسیاری از اماكن باعث تكریم ارباب رجوع گردیده و حس خوشایندی در آن ها به وجود می آورد.

به طور کلی درب اتوماتیک شیشه ای به درب هایی گفته می شوند که به صورت هوشمند (اتوماتیک) و یا با استفاده از یک ریموت از راه دور و یا دکمه ی تعبیه شده باز یا بسته شوند. اولین و مهم ترین برتری این درب ها به انواع دیگر درب ها راحتی استفاده از این درب ها است. این درب ها دارای امنیت بسیار بالایی هستند به همین دلیل بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.

استفاده از این نوع درب ها به طور چشم گیری (تا 70%) از حدر رفتن انرژی سرمایشی و گرمایشی از ورودی ها جلوگیری می كند و به علت استفاده از درزگیرهای مویی و یا لاستیكی بین فریم ها مانع نفوذ گرد و خاك، حشرات و صدا به داخل اماكن می گردد.

درب اتوماتیک شیشه ایهمچنین عدم وجود دستگیره در این درب ها و غیر تماسی بودن آنها تاثیر چشمگیری در جلوگیری از انتشار ویروس ها، میكروب ها و بیماری های واگیردار در محیط های بیمارستانی و آزمایشگاهی دارند. مصرف پایین انرژی، اصطحلاك پایین، سازگار با هر نوع دكوراسیون، با حداقل ایجاد صدا، كنترل تردد و عبورو مرور افراد نیز از دیگر مزایای استفاده از این درب ها می باشند.

مراحل راه اندازی يک سيستم درب اتوماتیک شیشه ای

  • نصب تابلو و تجهيزات مکانيکی و الکتريکي سيستم درب اتوماتیک
  • تکميل سيم بندي تابلو وديگر تجهيزات سيستم درب اتوماتیک
  • تنظيم يا ريگلارژ ميکرو سوئيچ های مسير حرکت درب شیشه ای
  • تست مراحل باز و بسته شدن درب شیشه ای اتوماتیک
  • تنظيم ميکرو پروسسور به روي حالت عملکرد مطلوب در اتومات شیشه ای
برای حرفه ای تر شدن در صنعت در و پنجره نرم افزار مستروین را به شما پیشنهاد می دهیم.

قطعات درب اتوماتیک شیشه ای

قطعات مصرفی درب اتوماتیک شیشه ای عبارتند از:

  1. ریل درب شیشه ای: ریل درب شیشه ای از جنس آلومینیوم سخت و از جمله قطعات مهم و اساسی یراق الات درب اتوماتیک شیشه ای است. ریل معمولا با رنگ آنادایز (نقره ای) عرضه می شود ولی برحسب سلیقه کارفرما می توان با تغییر رنگ کوره ای و طلایی و انواع رنگ ها دیگر، آن را با نما و محیط هم سو کرد.
  2. سنسور درب اتوماتیک: سنسور درب های اتوماتیک شیشه ای به دو نوع مختلف با استفاده های متفاوت است: نوع اول (سنسور عقابی) که عملکردی دایره شکل دارد. نوع دوم (سنسور چشم پرده ای) است که قیمت بالا و عملکردی متفاوت دارد. به صورت خطی عمل می کند و جلوگیری از باز شدن بیهوده و کمترین هدر رفت انرژی در درب اتوماتیک می شود.
  3. موتور درب اتوماتیک: از موتور های درب اتوماتیک می توان در دو نوع انکوردار و مدل ساده را نام برد.
  4. کنترل باکس: تمام دستورات به وسیله ریموت و سنسورهای چشمی دریافت و به موتور انتقال می یابد. کنترل باکس دارای یک صفحه کلید دستی یا دیجیتال و یا ولومی است که تنظیماتی مانند میزان بازشو، سرعت بازشدن، سرعت بسته شدن، مدت زمان باز ماندن و . . . را دریافت و در حافظه خود ثبت می کند.
  5. هنگر یا غلتک ها: غلتک ها وظیفه نگه داشتن لت های متحرک شیشه ای را دارند که با توجه به حرکت موتور لت ها را به حرکت در می آورند.
  6. هرزگرد: نقطه مقابل موتور و دیگر طرف ریل بسته می شود. دور رفت و برگشت موتور و هنگرها به وسیله تسمه کامل می شود.
  7. کاور: همه ی قطعات به وسیله یک کاور هم رنگ پوشیده می شوند که این کار خود چند دلیل دارد. حفظ ظاهر و کامل کردن زیبایی درب شیشه ای اتوماتیک از دید بیننده دومین عامل حفاظت ازقطعات درب اتوماتیک در برابر ضربه است.

نحوه عملکرد در شیشه ای اتوماتیک

نحوه کارکرد درب شیشه ای اتوماتیک بدین صورت می باشد که ابتدا برق شهری وارد منبع تغذیه دستگاه شده و به برق ۲۴ ولت برای تغذیه موتور و مرکز کنترل تقلیل می یابد. مدار فرمان، عملکرد موتور و قفل برقی را براساس اطلاعات دریافتی از رادارها و سایر سنسورهای حرکتی زیر نظر می گیرد. در صورتی که سنسورها حضور فرد یا جسمی را تشخیص دهند، مدار فرمان به موتور فرمان حرکت می دهد و نیروی حاصل از موتور به کمک تسمه انتقال قدرت به هنگرها منتقل می شود.

هنگرها نیز که وظیفه ی نگهداری لت های متحرک را بر عهده دارند بر روی ریل تعبیه شده در شاسی به صورت کشویی حرکت کرده و در نتیجه درب اتوماتیک شیشه ای باز می شود. تمامی تجهیزات فوق الذکر درون شاسی درب اتوماتیک قرار گرفته و یک پوشش آلومینیومی با عنوان کاور بر روی آن قرار می گیرد.

انواع درب اتوماتیک شیشه ای

وجود تنوع در مدل درب اتوماتیک به دلیل کاربرد های متفاوت آن است. با توجه به وجود تفاوت ظاهری و عملکرد درب اتوماتیک شیشه ای در مدل های مختلف آن، تفاوت قیمت نیز در مدل های مختلف آن وجود دارد.

انواع درب اتوماتیک شیشه ای عبارتند از:

  1. درب اتوماتیک کشویی (Sliding Automatic Doors)
  2. درب اتوماتیک تلسکوپی (Telescopic Automatic Doors)
  3. درب اتوماتیک منحنی یا قوسی (Curved Automatic Doors)
  4. درب اتوماتیک تاشو یا اتوبوسی (Folding Automatic Doors)
  5. درب اتوماتیک دوار (Revolving Automatic Doors)

درب اتوماتیک شیشه ایدرب اتوماتیک کشویی (اسلایدینگ)

درب اتوماتیک کشویی یا اسلایدینگ متداول ترین نوع درب شیشه ای است که طرافداران زیادی دارد. درب ها در این مدل با استفاده از حسگرها بصورت اتوماتیک باز و بسته می شوند و پانل های شیشه ای این مدل، به صورت کشویی باز و بسته می شوند.

درب اتوماتیک تلسکوپی

درب اتوماتیک تلسکوپی بیشتر در مکان هایی كه ورود و خروج بیشتری دارد، مانند مراكز تجاری و بعضی از اماكن عمومی پیشنهاد می گردد. مكانیزم این درب ها مانند درب های كشویی به صورت خطی می باشد. با این تفاوت كه در این درب ها چهار لنگه متحرک به صورت تلسكوپی عمل باز شدن را انجام می دهند و این باعث افزایش 30 درصدی بازشو نسبت به مدلهای كشوی دو لنگه می گردد.

در این درب ها استفاده از شیشه های 10 میلی متر و 20 میلی متر امكان پذیر است. همچنین كاربران می توانند بسته به نیاز خود درب را در وضعیت های اتوماتیك، ورود ممنوع و یا خروج ممنوع تنظیم كنند. در درب های اتوماتیک تلسکوپی امکان كنترل ورود و خروج با نصب سیستم های ریموت كنترل و برنامه زمانبندی قابل پیاده سازی است.

وجود سیستم سنسورهای ایمنی خطی بین درب ها و كنترلرهای هوشمند، امنیت عابرین را در برابر برخورد احتمالی با درب ها تامین می كنند. یکی از مزایای استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای مدل تلسکوپی امکان نصب آسان و بدون نیاز به هرگونه تخریب می باشد.

نوعی از درب‌ ها را به نام درب اتوماتیک تلسکوپی را به مکان‌های پرتردد و عمومی و نیاز به بازشوی بیشتری دارند، سفارش می ‌کنند. درب اتوماتیک تلسکوپی مکانیزه اين درب‌ ها مانند درب‌ های كشويی به‌صورت خطی است، فقط این ‌که درب اتوماتیک شیشه‌ ای تلسکوپی ممکن است به‌ صورت دو یا چهار طرفه برروی هم عمل بازشدن را انجام دهند.

از امکانات درب اتوماتیک تلسکوپی می‌توان گفت:

  • مناسب فضاهای کم
  • امکان نصب برای ورودی‌هایی تا ارتفاع 3.5 متر
  • دارای حرکتی روان توسط چرخ‌های پلیمری
  • جلوگیری از اتلاف انرژی و ورود صدا و گردوغبار
  • با قابلیت قفل شدن درب‌های متحرک

درب اتوماتیک لولایی (سوئینگ)

درب اتوماتیک سوئینگ یا لولایی، ظاهری شبیه به مدل لولایی دارد با این تفاوت که با برق و بصورت اتوماتیک کار می کند که به دو صورت دو لنگه و تک لنگه مورد استفاده قرار می گیرند و بر روی هر لنگه بازوی الکترومکانیک نصب می شود. این نوع درب در مکان هایی که دهانه ی ورودی کمی دارند، بسیار مناسب است.

درب اتوماتیک گردان یا دوار

این نوع از درب های شیشه ای اتوماتیک بسیار زیبا هستند و جلوه ای متفاوتی به ساختمان می بخشند. درب اتوماتیک شیشه‌ ای قوسی یا کرو برای هتل ها، بیمارستان ها و ساختمان هایی با معماری ویژه و لوکس استفاده می شود.

درب اتوماتیک دوار یا گردان به صورت دو باله، سه باله و چهار باله نصب می شود. باله های درب گردان همزمان با حرکت عابر به چرخش در می آید و با ایجاد دیوار نامرئی در مقابل گردش هوای داخل و خارج از ساختمان را از هم مجزا می سازد و باعث جلوگیری از اتلاف انرژی می شود.

قدرت این درب ها بسیار زیاد است ولی با توجه به قدرت زیاد موتور هیچ گونه خطری عابرین را تهدید نمی کند بدلیل سنسورهای که در داخل دستگاه نصب شده به محض توقف عابر یا وجود مانع سیستم از حرکت باز می ایستد. درب های گردان از گران ترین و شیک ترین درب های اتوماتیک است و در اماکنی که با کمبود فضا مواجه نیستند این نوع درب کاربرد دارد.

درب اتوماتیک شیشه ایدرب اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ (ساده)

درب اتوماتیک اسلایدینگ یا کشویی پر کاربردترین نوع درب اتوماتیک در کشور می باشد. این نوع از درب را نسبت به ابعاد و فضایی که وجود دارد به صورت مختلف سفارش می دهند. شیشه های این درب ها اکثرا به صورت شیشه سکوریت نشکن و با قطر 10 میلی متر می باشند و در رنگ های گوناگون یافت می شود که نسبت به نمای کارشده محیط متفاوت می باشد.

درب های اتوماتیک شیشه ای در صورت انتخاب درست محصول با توجه به وزن و ابعاد شیشه سکوریت و فریم ها بهترین انتخاب برای سهولت عبور و مرور افراد می باشد. این نوع از درب می تواند به صورت کشویی دو طرفه باز شود. در این حالت درب دارای 4 لنگه خواهد بود. دو لنگه که در طرفین قرار می گیرند و ثابت قرار دارند و دو لنگه دیگر که در بخش میانی آن قرار گرفته اند. که با تشخیص حرکت و یا وزن توسط حسگر بسیار دقیق که بر روی درب قرار گرفته، دو لنگه میانی به طرفین حرکت می کنند و ورودی نفررو باز می شود.

درب اتوماتیک شیشه ای منحنی (کرو)

درب اتوماتیک شیشه ای منحنی یکی از زیباترین اپراتورها می باشد که برای مکان و فضاهایی کاربرد دارد که از معماری خاصی برخوردارند. درب شیشه ای منحنی همانند دیگر اپراتورها نیز شامل طرح های متنوعی می باشد. درب شیشه ای منحنی دارای دو لت ثابت و دو لت متحرک می باشد که همانند درب اسلایدینگ عمل میکند اما در امتداد یک منحنی حرکت میکند و نوع دیگر آن به این صورت است که فقط دو لت متحرک نصب می شود که بدلیل مسایل زیبایی و امنیت بیشتر بهتر است که از نوع اول استفاده شود.

درب شیشه ای نیم گرد به دلیل نورد شدن شیشه و فریم و سیستم آن، قیمت به مراتب بیشتری نسبت به مدل های کشویی دارا می باشد. این اپراتورها به دلیل ابهت خاص از نظر نمای ظاهری، در اماکن تجاری پر تردد نصب می شود اما به دلیل فضای بیشتری که نیازمند است معمولا در ورودی های اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای این نوع درب ها می توان به عرض بازشو زیاد در مقایسه با نوع ساده، امکان استفاده از سقف شیشه ای و افزایش نور ورودی به محیط، فضای تردد بیشتر و … نام برد.

0 0 رای ها
امتیاز شما

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها