با پروفیل آلومینیوم آشنا شوید.

با پروفیل آلومینیوم آشنا شوید.

در صنعت امروزی, فلزات بسیاری وجود دارند و هر یک از آن ‌ها دارای خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی ویژه‌ای هستند. فولاد و آلومینیوم به عنوان یکی از محبوب ‌ترین انواع فلزات در صنایع مدرن شناخته می‌شود. استفاده از پروفیل آلومینیوم به دلیل شکل پذیری, امروزه به راحتی جای آهن را گرفته است.

این فلز در حال حاضر یکی از پر کاربرد ترین فلز ها در صنایع مختلف است. در بازار کنونی, از این فلز اغلب به صورت پروفیل آلومینیوم استفاده می‌شود. اگر قصد آشنایی با پروفیل آلومینیوم را دارید, خواندن این مقاله خالی از لطف نخواهد بود. شرکت داده پویشگر که به عرضه برنامه برش شیشه اندروید میپردازد در ادامه به بررسی کامل پروفیل آلومینیوم پرداخته است. با ما در ادامه همراه باشید.

پروفیل آلومینیوم چیست؟

از نظر لغوی, پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طول مشخصی است. در دنیای فلزات و ساخت و ساز, پروفیل شامل انواع مختلفی می‌باشد. اصلی ‌ترین کاربرد پروفیل‌ها برای ساخت درب و پنجره‌ می ‌باشد.

آلومینیوم یک نوع فلز نقره‌ای رنگ با جلای فلزی, نرم, سبک و دارای قابلیت شکل‌ پذیری زیاد است.
این پروفیل, به معنای فلزی با مقطع ثابت در طول های مختلف است. پروفیل ها را بر اساس ابعاد مختلف مقطع مورد نیاز, می توان تهیه کرد. دستگاه و ماشین های مختلفی برای تولید پروفیل های آلومینیومی استفاده می شوند.

از پروفیل آلومینیوم در پروژه های ساختمان سازی و معماری, برای ساخت انواع اسکلت فلزی به کار می رود.

سطح پروفیل بر اساس کاربرد آن, با مواد مختلفی  پوشانده می شود که تنوع در طرح و رنگ را در پروفیل ایجاد می کند.

فرآیند تولید پروفیل آلومینیوم

رایج ترین روشی که برای تولید این پروفیل از آن استفاده می کنند, روش اکستروژن می باشد.

برای تولید این پروفیل, ماده اولیه را تحت فشار و حرارت قرار می دهند. ماده اولیه مورد استفاده در این فرآیند بیلت آلومینیوم نام دارد. بعد از تحت فشار زیاد و حرارت قرار دادن بیلت آلومینیوم, آن را در قالب های مورد نظر میریزند و حرکت می دهند تا شکل قالب را به خود بگیرد و بعد از آن پروفیل آماده استفاده می باشد.

از مهم ترین آلیاژ هایی که در این پروفیل مورد استفاده واقع می شود آلیاژ های 6061 و 6063 می باشد. این دو نوع آلیاژ به دلیل سختی زیادی که دارند مورد استفاده قرار می گیرند. اینکه از چه آلیاژی استفاده شود بستگی به این دارد که پروفیل در چه موردی قرار است استفاده شود.

ویژگی های پروفیل آلومینیوم

در ادامه ی مقاله به ویژگی های این پروفیل اشاره خواهیم کرد.

این پروفیل بسیار نرم و انعطاف پذیر است, به همین دلیل شکل پذیر است و طرح و شکل های متنوعی میتوان از آن تولید کرد.
وزن سبک و مناسب پروفیل آلومینیوم, یکی از ویژگی‌ های کاربردی آن است. همین ویژگی باعث شده است که از این فلز در صنایع هوایی استفاده ‌های فراوانی صورت گیرد.
با وجود اینکه وزن بسیار کمتری نسبت به فولاد دارد با این حال نسبت استحکام به وزن بالاتری دارد.
در برابر خوردگی مقاوم است.
عایق حرارتی خوبی است و غیر قابل اشتعال می باشد.
خاصیت ضد زنگ زدگی دارد. آلومینیوم با قرار گرفتن در محیط آزاد, سطح آن اکسید می شود و از این طریق, از کل ساختار در برابر زنگ زدگی محافظت می کند.
عمر و داوم بالایی دارد.
ویژگی مهم دیگر پروفیل آلومینیوم, زیبایی آن است. این فلز به خاطر داشتن رنگ روشن و سفیدش, حس زیبایی و تمیزی بیشتری را به ساکنان ساختمان انتقال می‌دهد.
نصب آن‌ها آسان و سریع است.
آلومینیوم, فلزی قابل بازیافت می باشد.

کاربرد پروفیل آلومینیوم

این پروفیل به دلیل ویژگی های خاصی که دارد کاربرد های بسیاری دارد و در صنایع از آن بسیار استفاده می شود.

ساخت در و پنجره
صنعت پزشکی و دارو سازی
تولید ظروف نسوز
تولید باتری ها
صنایع متالوژی
ساخت لوازم های با دوام
تجهیزات و ماشین آلات
جواهر سازی
صنایع برقی
قوطی سازی و بسته بندی

بررسی پروفیل آلومینیوم | فناوری داده پویشگرانواع پروفیل آلومینیوم بر اساس کاربرد

پروفیل های ساخت و ساز

مورد استفاده در قاب هایی برای پنل خورشیدی و موارد دیگر

پروفیل های معماری

بیشتر برای ساخت قاب درب ها و پنجره استفاده می شود.

پروفیل های صنعتی

مورد استفاده در سیستم کانال های کابل ها, تهویه مطبوع, سینک ظرفشویی و کابینت ها

انواع پنجره‌ها از جنس پروفیل‌های آلومینیومی

درب و پنجره‌های آلومینیومی با توجه به نوع پروفیلی که در تولیدشان استفاده می‌شود, متفاوت‌ و سه نوع هستند:

پنجره آلومینیومی ساده

پنجره‌های آلومینیومی ساده در ایران با استفاده از  دو نوع پروفیل پرکاربرد ST و کرونت تولید می‌شوند و تفاوت‌شان در هندسه سطح مقطع پروفیل آلومینیوم آن‌ها است.

پنجره ST نسبت به نوع کرونت آن مزایای بیشتری دارد. امروزه تقریبا دیگر از پنجره کرونت در بازار استفاده نمی‌شود, زیرا این نوع پنجره‌ها عایق نیستند و دارای قفل بست نامناسب هستند. پنجره‌های کرونت یراق‌آلات ضعیفی دارند, که پس از مدتی سست می‌شوند و عایق‌بندی‌شان نیز به درستی انجام نمی‌شود. ورود گرد و غبار و دود به داخل ساختمان از پنجره‌های کرونت, به دلیل نداشتن عایق مناسب, بسیار زیاد است.

در مقابل آن, پنجره‌های ST دارای پروفیل آلومینیومی قوی‌تری هستند و یراق‌آلات با کیفیت‌ تری روی آن‌ها قرار می‌گیرد. از آنجا که در نصب این پنجره‌ها از نوارهای مویی و لاستیک ‌های آب‌بند استفاده می‌شود, بنابراین دوام بیشتری دارند.

 

با نرم افزار مستروی پلاس | طراحی در و پنجره می توانید به راحتی طراحی در و پنجره خود را انجام دهید.

پنجره آلومینیومی ترمال بریک

کارشناسان و تولیدکنندگان در صنعت آلومینیوم, برای رفع اشکال عایق نبودن پنجره های آلومینیومی, نوع جدیدی از پروفیل آلومینیومی را با نام ترمال بریک به بازار عرضه کردند. پروفیل‌های ترمال بریک در ساخت درب و پنجره‌ها کاربرد بسیاری دارند.

در این نوع پروفیل‌ها, تسمه‌ای از جنس پلی آمید قرار می‌گیرد که تحمل حرارت آن تا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد است. این پروفیل همچنین قابلیت تحمل برودت هوا را تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد دارد. در این نوع پنجره‌ها, لایه بیرونی چارچوب و لنگه از لایه داخلی آن جدا می‌شود.

همچنین با پرس شدن تسمه پلی‌آمید در بین جداره بیرونی و داخلی چارچوب  و لنگه, پروفیل‌های پنجره عایق می‌شود و اتلاف انرژی داخل ساختمان جلوگیری می‌شود. پروفیل‌های ترمال بریک از دو پروفیل بیرونی و داخلی تشکیل و با کمک تسمه‌ها پلی‌آمیدی به یکدیگر متصل شده‌اند. بنابراین قسمت داخلی و خارجی پنجره‌ها می‌تواند در رنگ‌های مختلفی تولید شود.

درب و پنجره ترمال بریک می‌توانند خود را با شرایط جوی متفاوت وفق دهند و عایق خوبی ایجاد کنند. همچنین دارای رنگ‌های بسیار زیبا و جذابی هستند.

پنجره چوب آلومینیومی

پنجره چوب آلومینیومی از یک پروفیل ترکیبی تولید می‌شود.لایه داخلی این پنجره از جنس چوب و لایه بیرونی آن از جنس آلومینیوم است. دو طرف این پنجره‌ها با مکانیسم خاصی به هم متصل می‌شوند و زیبایی خاصی به ارمغان می‌آورند. عایق بودن چوب در کنار ظرافت و استحکام آلومینیوم باعث ایجاد پنجره‌های بسیار لوکس و کاربردی می‌شود.

پروفیل الومینیوم | فناوری داده پویشگرروش های پانج کردن پروفیل آلومینیوم

دستگاه پانچ آلومینیوم پنوماتیک هیدرولیکی

برای پانچ پروفیل های آلومینیومی با ضخامت بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

دستگاه پانچ آلومینیوم هیدرولیکی

مانند دستگاه پنوماتیک هیدرولیکی برای پروفیل هایی با ضخامت بالا استفاده می شوند.

دستگاه پانچ آلومینیوم پنوماتیکی

پروفیل های آلومینیومی که دارای ضخامت پایین هستند توسط این دستگاه پانچ می شوند.

نحوه انتخاب پروفیل آلومینیوم مناسب

1-بررسی ضخامت پروفیل آلومینیوم و انتخاب ضخامت مناسب. ضخامت پروفیل آلومینیوم انتخابی باید متناسب با کابرد شما باشد و احتیاجات مسئله از اندازه و ابعاد گرفته تا استحکام و مقاومت را اقناع کند.
2-با دقت وضعیت مقطع برش خورده پروفیل آلومینیوم در دو انتها را مشاهده‌ کنید. آلومینیوم می‌بایست روشن و براق باشد. هرچه سطح روشن‌تر باشد نشان دهنده خالص‌تر بودن آلومینیوم به کاربرده‌شده در ساخت پروفیل می‌باشد.
3-ضخامت روکش (coating) به کار برده ‌شده در پروفیل آلومینیومی نیز با توجه به جنس روکش نباید از مقدار خاصی کمتر باشد.
4-بررسی استحکام پروفیل انتخابی. یکی از راحت‌ترین آزمون‌ها برای سنجش استحکام پروفیل انتخابی, برخورد دادن آن با یک پروفیل دیگر است که قبلا استفاده کرده‌ایم یا از استحکا اطمینان داریم.م آن به میزان مورد نیاز

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *