چسب پلی سولفات چیست ؟

چسب پلی سولفات

امروزه انواع مختلفی از چسب ها تولید می شوند که هر یک کاربرد منحصر به فردی داشته و در بخش های مختلف از آن ها استفاده می کنند. یکی از کاربردی ترین انواع چسب ها، چسب پلی سولفات است که به عنوان درزگیر در شیشه های چند جداره از آن استفاده می شود. برندهای مختلفی در زمینه تولید چسب پلی سولفاید فعالیت دارند. فناوری داده پویشگر ( تولید کننده نرم افزار طراحی در و پنجره ) در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته است. با ما در ادامه همراه باشید.

برای برش شیشه در ابعاد و اندازه های دلخواه می توانید از نرم افزار طراحی محاسبه ابعاد شیشه استفاده کنید.

پلی سولفاید

پلی سولفید یک الاستومر مصنوعی است که از واکنش پلی سولفید سدیم با دی کلرور های آلی به وجود می آید. معمولا چسب های پلی سولفید به صورت مایع دو قسمتی به کار می روند. مایع الاستومر با عامل پخت پراکنده شده و در یک حلال یا یک نرم کننده همراه با یک پرکننده مخلوط می شوند.

عامل پخت اغلب یک پراکسید است و با الاستومر واکنش می دهد و باعث تشکیل اتصالات عرضی می شود و در نتیجه محصول جامد شده و چسبندگی خوبی نسبت به مواد مختلف ایجاد می کند. پخت می تواند در درجه حرارت اتاق انجام شود و ماکزیمم استحکام در مدت ۳ الی ۷ روز است.

این چسب ها در برابر آب، حلال های آلی، روغن ها و نمک ها از چسب های ترموپلاستیکی مقاومت بیش تری دارند. در درجه حرارت پایین خواص آنها عالی است به طوری که در درجه حرارت هم انعطاف پذیری آن ها حفظ می شود، ولی مقاومت آنها در درجه حرارت بالا کم است. پلی سولفیدها به تنهایی بیشتر برای آب بندی و بتونه کاری استفاده می شوند و اغلب پس از مخلوط کردن یکی از این رزین ها به عنوان چسب به کار می روند.

با افزایش این رزین ها استحکام چسب های پلی سولفاید افزایش می یابد، زیرا چسب های پلی سولفید، معمولا از استحکام ضعیفی برخوردار هستند. چسب های حاصل از آلیاژ پلی سولفیدها در اتصال اجسامی از قبیل فلز، رابر، پلاستیک، چوب، شیشه و سنگ به یکدیگر کاربرد دارند و در عایق بندی وسایل الکترونیکی هم مصرف می شوند.

چسب پلی سولفات چیست؟

چسب پلی سولفات یکی از انواع پلیمرهای انعطاف پذیر است و از خانواده مواد لاستیکی به حساب می آید. در صنایع مختلف از این نوع چسب استفاده می شود و فرآیند خشک شدن آن با رطوبت هوا است.

این چسب در دمای اتاق به راحتی خشک شده و برای رسیدن به بالاترین میزان استحکام ۳ تا ۷ روز زمان لازم دارد تا صبر کنید. از این چسب ها می توان برای اتصال انواع فلزات، چوب و پلاستیک استفاده کرد.

چسب پلی سولفات

ویژگی ها و مزایای چسب پلی سولفات

این چسب می توان به مقاومت در مقابل آب، حلال های شیمیایی و روغن ها اشاره کرد. این چسب در برابر فرسایش آب و هوا نیز مقاوم بوده و همین طور در دماهای پایین نیز می تواند خاصیت انعطاف پذیری خود را حفظ کند.

نکته بسیار مهمی که در رابطه با این چسب باید بدانید آن است که مقاومت پایین این چسب در دمای بالا می تواند بسیاری از افراد را دچار مشکل کند، زیرا این چسب در دمای ۷۰ تا ۹۴ درجه سانتی گراد آرام ‌آرام شروع به شل شدن می کند. به همین دلیل برای استفاده از این چسب لازم است تا آن را از دماهای بسیار زیاد دور نگه داشت.

نقش چسب پلی سولفات در تولید درب و پنجره دوجداره

چسب پلی سولفات به دلایلی که در ادامه به آنها اشاره شده، به پرکاربردترین چسب جهت ساخت شیشه دوجداره در ایران و کشورهای دیگر تبدیل شده است.

حفظ خاصیت ارتجاعی چسب پلی سولفات
مقاومت دمایی چسب پلی سولفات مناسب اقلیم این منطقه
سهولت کاربرد در دستگاه پلی سولفات
قدرت بالا جهت نگهداری گاز

حفظ خاصیت ارتجاعی چسب پلی سولفات

حفظ خاصیت ارتجاعی این محصول منجر به تسریع روند ساخت شیشه دوجداره، تعمیر شیشه هایی که یک سوی آن شکسته است، مقاومت شیشه دوجداره نسبت به انقباض و انبساط حاصل از تغییرات دمایی است که امتیاز بزرگی محسوب می شود.

این چسب در دمای منفی ۲۰ درجه تا حدود ۴۰ درجه و حتی بیشتر هنوز کارایی مناسبی داشته که این رنج وسیع از اختلاف دمایی بسیار مناسب اقلیم ایران و کشورهای همسایه ای همچون ترکیه میباشد.

سهولت کاربرد در دستگاه پلی سولفات

سهولت کاربرد و سرعت اجرای عملیات ساخت شیشه دوجداره در این محصول منجر به استقبال هرچه بیشتر از این چسب و همچنین دستگاه پلی سولفات شده است. بدین ترتیب با سرعت بالا و کیفیت مطلوب دستگاه چسب پلی سولفات به واسطه فشار هوا محصول را در محل مناسب پمپ می کند.

دستگاه پلی سولفات و نحوه عملکرد آن

دستگاه پلی سولفات مخلوط چسب را در هنگام تخلیه آماده ساخته و با قدرت فشار هوای خود به طور کامل چسب پلی سولفات را به محل مطلوب تزریق می کند.

این فرآیند وکیوم مناسبی ایجاد کرده که گاز هنگام ورود بین شیشه ها بخوبی مهار شده و ذخیره شود. این دستگاه سرعت ساخت شیشه دوجداره با بسیار بالاتر می برد.

ویژگی های چسب دو جزئی

از جمله ۹ ویژگی مهم این نوع چسب ها عبارتند از:

منعطف با خاصیت الاستیزیته بالا
بدون احتمال ترک خوردگی
مقاوم در برابر پرتو خورشید و اشعه uv
مقاوم در برابر سایش، خوردگی و ضربه
مقاوم در برابر مواد شیمیایی خوردنده نظیر نمک و سایر مواد نفتی
سازگار با محیط زیست
زمان استفاده مشخص
بدون حلال
امکان اتصال با مقاومت بالا

تفاوت چسب پلی سولفات و چسب سیلیکونی

چسب پلی سولفات در شکل های مختلف همچون تک جزیی دوجزیی، چسب پوشش و… یافت می شود و یکی از کاربردهای عمده این چسب در صعنت ساختمان و ساخت شیشه های دوجداره است.

چسب سیلیکون باعث محدودیتهایی نیز می شود که نشت گاز های بین شیشه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و این نشت بسیار کاهش می یابد اما چسب پلی سولفات با قدرت چسبندگی بالا انتخاب مناسبی برای استفاده در درزهای افقی و عمودی است. چسب پلی سولفات در برابر شرایط جوی دچار تغییر نمی شوند، ترک نمی خورند و همچنین در برابر ساییدگی مقاومت بالایی دارند. همچنین با استفاده از موادی همچون نمگیر شیشه دوجداره کیفیت آن تا مدتها باقی می ماند.

این نکته نیز لازم به ذکر است که چسب پلی سولفات از نظر قیمت نسبت به چسب سیلیکون ارزان تر بوده و برای کارهایی که استفاده یکسان دارد مقرون به صرفه است.

با توجه به مقایسه چسب سیلیکونی و چسب پلی سولفاید می توان دریافت که چسب پلی سولفاید نیز مانند سایر درزگیرها نظیر چسب بوتیل در مقابل آب، حلال های شیمیایی، روغن ها و در برابر فرسایش آب و هوا مقاوم است و حفظ خاصیت انعطاف پذیری در دماهای پایین (تا ۶۲- درجه سانتیگراد) چسب در دمای منفی ۲۰ درجه تا حدود ۴۰ درجه و حتی بیشتر هنوز کارایی مناسبی داشته که یکی دیگر از مزیت های این نوع چسب است.

حفظ خاصیت ارتجاعی این محصول منجر به تسریع روند ساخت شیشه دوجداره می شود همینطور در تعمیر شیشه هایی که یک سوی آن شکسته است نیز کاربرد دارد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که چسب پلی سولفاید در دماهای بالا، از ۷۰ تا ۹۴ درجه سانتیگراد شروع به شل شدن می کند و مقاومت خود را از دست می دهد.

برندهای مختلف تولید چسب پلی سولفات

از جمله برندهایی که چسب پلی سولفات تولید می کنند، عبارتند از:

چسب پلی سولفاید فیشر

برندهای مختلفی در زمینه تولید چسب پلی سولفاید فعالیت دارد. یکی از این برندها فیشر است که از آن به عنوان یکی از شرکت های معروف و مشهور در زمینه عایق بندی و درزگیری پنجره های دو جداره و سه جداره یاد می شود.

چسب های پلی سولفاید فیشر به منظور عایق کاری و در زمان ساخت شیشه های دو جداره مورد استفاده قرار می گیرد. برای شیشه هایی که از یک سو شکسته است نیز می توان از این چسب به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. از مهم ترین ویژگی ها و مزایای این چسب می توان به دو جزئی بودن آن، قابلیت چسبندگی به فلزات، چوب و پلاستیک، خشک شدن با رطوبت هوا، مقاومت بالا در برابر انواع حلال های شیمیایی و روغن ها اشاره کرد.

چسب پلی سولفاید ندکس

چسب پلی سولفاید ندکس

یکی دیگر از برندهای مشهور در زمینه تولید چسب پلی سولفات، برند ندکس است. این برند در تولید چسب های خود از فرمول شیمیایی و مواد معدنی استفاده می کند که باعث تولید بهترین و با کیفیت ترین چسب پلی سولفاید می شود.

به همین دلیل است که از چسب پلی سولفاید ندکس برای درزگیری و عایق بندی پنجره ها و شیشه های دوجداره و سه جداره استفاده می شد.

اگر بخواهیم نگاهی به ویژگی های این چسب انداخته و آن را از این منظر مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم، باید گفت که چسب پلی سولفاید ندکس در شرایط جوی بسیار مقاوم بوده و دچار تغییر نمی شود، خوردگی و ترک بر نمی دارد و در برابر آب، حلال های شیمیایی و روغن ها مقاومت بسیار زیادی دارد.

بازه دمایی که این چسب می تواند به بهترین شکل ممکن در آن کار خود را به خوبی انجام دهد بین ۲۰- درجه سانتی گراد تا ۴۰ درجه سانتی گراد است.

چسب پلی سولفاید مایر

یکی دیگر از انواع چسب پلی سولفاید، چسب مایر است. البته این محصول به نسبت دو چسب قبلی شهرت زیادی نداشته و افراد کمی از این چسب استفاده می کنند.

البته با این حال چسب مایر به عنوان یکی از چسب های با کیفیت پلی سولفاید شناخته می شود. اگر قصد دارید تا از چسب پلی سولفاید مایر استفاده کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که حتماً اجازه دهید تا این چسب خشک شود، زیرا اگر به درستی اجازه خشک شدن به این چسب را ندهید، ممکن است که این چسب با مشکل مواجه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *