شیشه کلیر چیست؟

شیشه کلیر چیست

شیشه کلیر چیست؟ نوع جدیدی از شیشه است که از شفافیت و استحکام بیشتری نسبت به سایر انواع شیشه ها برخوردار است و در حال حاضر به انتخاب اول طراحان و معماران برای استفاده در ساخت ساختمان تبدیل شده اند. در صنعت شیشه سازی امروزه شیشه ها از نظر شفافیت به دسته بندی گوناگونی تقسیم شده که با نام های شیت، کلیر، فلوت، اکسترا کلیر یا سوپر کلیر و کریستال تولید می شوند.

برای برش شیشه در ابعاد و اندازه های دلخواه می توانید از نرم افزار محاسبه ابعاد شیشه دوجداره استفاده کنید.

یکی از شیشه هایی که در صنعت شیشه تولید می شود، شیشه کلیر(clear) نام دارد که از نظر شفافیت بهتر از شیشه فلوت و میزان سبزی شیشه بسیار کمتر از شیشه فلوت می باشد. تشخیص شیشه فلوت و شیشه کلیر با کمی دقت قابل درک می باشد. پس از تولید این شیشه ها، شیشه هایی تحت عوان اکسترا کلیر و کریستال تولید شده که شفافیت بسیار بالای این نوع شیشه ها موجب شده بسیار از طراحان به استفاده از این نوع شیشه ها ترغیب شوند.

شیشه های کلیر و اکسترا کلیر از نظر ظاهری تفاوت زیادی دارند، زیرا لبه شیشه کلیر سبز رنگ بوده اما لبه های شیشه اکسترا کلیر یا کریستال سفید رنگ و مایل به رنگ آبی فیروزه ای می باشد و در واقع اکسترا کلیر کمی بهتر از کلیر می باشد.

انواع شیشه کلیر

  • دوجداره: شیشه های دوجداره ای که از نوع شیشه های کلیر ساخته می شوند به دلیل رنگ و شفافیت شیشه کلیر از کیفیت بهتری برخوردارند و بهتر است به طور کلی در ساخت شیشه دوجداره از این نوع شیشه استفاده شود.
  • رنگی: برخی از شرکت ها این شیشه ها را در رنگ های دودی، برنز و مسی عرضه می کنند و تنوع مناسبی را به خریداران ارائه می کنند.
  • لمینت: در پروژه هایی نظیر اجرای نرده شیشه ای، پارتیشن شیشه ای و سقف شیشه ای کاربرد دارد در این صورت حتی اگر یکی از شیشه ها شکسته شود ذرات آن از هم جدا نخواهد شد.
  • طرح دار: این شیشه با بهره گیری از دستگاه سندبلاست و چاپ طرح های مختلفی روی شیشه های کلیر به صورت مات و رنگی ایجاد می شود. به طور مثال می توان لوگوی مجموعه را روی شیشه سندبلاست کرد.

شیشه کلیر چیست؟

کاربرد شیشه کلیر

از این شیشه تقریبا در تمامی کاربری ها استفاده می شود و مصرف این نوع شیشه با توجه به ویژگی ها و نکات مثبت آن از جمله مقاومت بالا و شفافیت، بسیار متداول است. شیشه های کلیر را می توان در ساختمان های مسکونی، ادارات، هتل ها و بانک ها مشاهده کرد.

شیشه سوپر کلیر

شیشه سوپر کلیر، یکی از جدیدترین انواع شیشه در این صنعت است. شیشه سوپر کلیر در حال حاضر بالاترین درجه کیفیت شیشه را دارا می‌ باشد. همان‌ طور که از نام این شیشه پیداست شفافیت بسیار بالایی دارد و جدیدترین درجه کیفیت برای استفاده تمامی استفاده‌ کنندگان از شیشه است.

این شیشه دارای ضخامت‌ های متفاوت است که از 4 میلی‌ متر تا 12 میلی‌ متر متغیر است و می‌توان در شیشه لمینیت هم از آن بهره برد. این شیشه‌ ها وقتی سکوریت می‌ شوند حالت نشکن به خود گرفته و اگر زمانی در اثر ضربه‌ای بشکند قطعات حاصل از شکستگی بسیار ریز بوده و کم‌ خطر است. جالب است که بدانید هر چه یک شیشه در هنگام شکستن به قطعات ریزتری تبدیل شود این شیشه شفاف‌ تر است.

ویژگی های شیشه کلیر

ویژگی های این نوع شیشه عبارتند از:

  • شفافیت بالا در نمایش رنگ‌ها
  • حداکثر وضوح رؤیت
  • حداکثر میزان انتقال نور و انرژی
  • تأمین نور فضای مورداستفاده
  • امنیت بالا در هنگام شکست شیشه
  • نشکن بودن
  • کاربرد شیشه های سوپر کلیر

کاربرد این شیشه ها به دلیل شفافیتی که دارند، بسیار زیاد است. در ادامه به کاربرد این نوع شیشه ها اشاره می کنیم.

  1. راهروی شیشه‌ ای
  2. درب‌ های دود بند
  3. بالکن و تراس‌ های شیشه‌ای
  4. استخرها و اتاق‌های ورزشی
  5. پله و کف پاساژها
  6. لابی و آسانسورهای شیشه‌ ای
  7. درب‌ های اتوماتیک، کشویی دستی و لولایی
  8. ویترین‌ های تجاری و طلا فروشی‌ ها
  9. نمای ساختمان‌ ها و پاساژهای بزرگ

کاربرد شیشه کلیر

 

با نرم افزار طراحی در و پنجره می توانید در صنعت دروپنجره متخصص شوید.

شیشه سکوریت سوپر کلیر

شیشه های سکوریت سوپر کلیر، به شیشه های مغز آبی و سبز، معروف هستند و به نسبت شیشه های سکوریت کریستال قیمت مناسبتر و ارزانتری دارند. این شیشه ها همان کیفیت شیشه کریستال را دارند فقط یک تفاوت کوچک این شیشه با شیشه سکوریت کریستال در شفافیت آن ها می باشد. ولی نیاز خریداران را از هر دو جهت شفافیت و کیفیت، تامین می کند و قیمت خیلی مناسبی دارد.این شیشه، بهترین گزینه از هر نظر برای مشتریان است و پروسه تولید این شیشه هم به صورت سکوریت است و مشابه شیشه کریستال و کلیر است.

شیشه کریستال چیست؟

شیشه کریستال از نوع شیشه سیلیکاتی است و به دلیل شباهت بالا به کریستال به این اسم معروف است. شیشه‌ های کریستال با کیفیت قابل ‌قبول دارای 24 تا 32 درصد اکسید سرب می‌ باشند. اکسید پتاسیم و اکسید سدیم از دیگر مواد سازنده در شیشه کریستال است.شیشه کریستال قیمت ثابتی ندارد و عواملی در قیمت آن‌ها تأثیر می‌ گذارد. یکی از این موارد ضخامت شیشه کریستال است که هرچقدر ضخیم‌تر باشد دارای استحکام بیشتر و در نتیجه قیمت بالاتر است. بیشترین میزان استفاده از شیشه کریستال در ضخامت 10 میلی‌ متر آن می‌باشد. بنابراین با توجه به قیمت شیشه کریستال 10 میل، قیمت سایر ضخامت ها نیز مشخص می‌ گردد. عامل مهم تأثیرگذار دیگر در قیمت شیشه کریستال درجه شفافیت آن است که سوپر کلیر بالاترین قیمت را نسبت به سایر کیفیت دارد.

تفاوت شیشه سوپر کلیر و شیشه کریستالی

این دو نوع شیشه با حرارت دادن در کوره و ذوب شدن ساخته می‎‌شوند. سپس توسط دمنده شیشه دمیده و به شکل و طرح های دلخواه ساخته می شوند. با این حال، تفاوت هایی بین شیشه سوپر کلیر و شیشه کریستالی وجود دارد، از ترکیب شیمیایی و وزن آنها گرفته تا نحوه شکست نور.

تفاوت وزن

این شیشه در مقایسه با سایر شیشه ها وزن کمتری دارد ولی شیشه کریستالی به دلیل وجود سرب در ترکیبات خود وزن بیشتری دارد.

تفاوت ضخامت

یکی دیگر از تفاوت های قابل اشاره تفاوت شیشه سوپر کلیر و شیشه کریستالی تفاوت در ضخامت آن ها است. شیشه های سوپر کلیر به دلیل نوع ساخت آن ها دارای لبه های ضخیم هستند. اما شیشه های کریستال با داشتن ترکیبات خاص خود نازک تر بوده و ضخامت کمتری دارند.

نتیجه گیری

این نوع شیشه نسل امروزی و جدید شیشه ها هستند که از نظر شفافیت بسیار مناسب هستند و به انتخاب اول طراحان تبدیل شده اند. در این مقاله با ویژگی ها و انواع این نوع شیشه آشنا شدیم؛ امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را برده باشید.

0 0 رای ها
امتیاز شما

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها